Рідна мова - українська

2016-03-01

Мова – це необхідний атрибут становлення нації. Відомий український поет Володимир Сосюра писав: «Без мови немає народу, як сонця без сяйва тепла». І це дійсно так. Мова є тим чинником, який відрізняє один народ від іншого. Недаремно кажуть, що народ, який забуває свою мову, то він неминуче гине.

21 лютого щорічно ми відзначаємо Міжнаро́дний день рі́дної мо́ви. Під гаслом «Мова й Україна – єдині» пройшло свято в Красятицькому НВО. У залі панувала святкова атмосфера, дружелюбні посмішки супроводжували гостей і учасників протягом всього дійства. У святі приймали участь учні 1 – 8 класів разом із своїми класними керівниками. Вони радували всіх присутніх різними піснями: жартівливими, ліричними, колисковими. Також наші юні знавці рідного слова декламували вірші українських поетів, смішили гостей гуморесками, розважали присутніх цікавими конкурсами, ребусами, вікторинами.

Порадував своїм співом та гарними українськими костюмами фольклорний ансамбль «Льоночок».

Міжнародний день рідної мови – це свято, яке сприяє духовному збагаченню, поєднанню культур та зміцненню принципів толерантності в нашій шкільній родині.

/Files/images/krasyatich/3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 152

Коментарi