Три роки гурту «Мальви»

2016-03-04

Відшуміла лютими морозами зима, а на зміну їй прийшла звабно-принадлива красуня-весна. Тож не даремно саме вона увібрала в себе одне з найкращих, найсвітліших - свято жінок. У весняні дні, коли на вулицях буяли весняні квіти, коли людство вшановує жінку, жінку-матір, жінку-світоч, жінку-трудівницю, жінку-берегиню життя на землі, ми святкуємо також прекрасний день народження танцювально-хореографічного гурту «Мальви», який був створений три роки тому на базі нашого навчального закладу. Адже назвати так гурт було спільним рішенням колективу тому, що мальва-берегиня української оселі, символ любові до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати, яка уособлює духовне коріння людини її вільність у духовній спадщині предків.

Святково прибраний актовий зал Радинського НВО І-ІІІ ступенів. Сцена майорить різнокольоровими квітами, українськими віночками та теплими, задушевними словами про наших мам, дівчат, бабусь, сестричок. Зал наповнився приємними голосами, чарівними усмішками гостей та всіх, хто був присутній тут, коли в прекрасних українських костюмах з’явились наші винуватці торжества - гурт «Мальви», щоб розпочати святковий концерт. На свято до нас завітало багато гостей: І.І.Ступак - депутат Київської обласної ради, А.М. Слепченко — голова Поліської районної ради, Т.В. Кордун — керівник апарату Поліської РДА, М.В. Циганенко - директор комунального закладу Поліської районної ради «Поліський РЦПО», Н.В.Краснегорцева - виконуюча обов’язки начальника відділу освіти.

І ось розпочинається концерт учасників дійства. Із вуст учнів линуть задушевні слова про маму, про рідну неньку – Україну.

На сцені з’являється учениця 7 класу К.Кіндратенко, у виконанні якої звучить задушевна пісня «Мама».

Ведучі свята В.Вакуленко та Р.Адаменко запрошують на сцену ученицю 9 класу А.Гаєвську, яка прочитала вірш «Пісня про матір». Слова, вірші, пісня переплітались. Майстерно виконаними танцями гурту «Мальви» та «Козачата». Глядачі милувались прекрасним і майстерним виконанням танців «Мальви», «Ми діти твої, Україно», «Мова єднання», «Два кольори», «Перлина-Україна», «Земле рідна».

Зі словами подяки за такий виступ звернувся до гурту І.І. Ступак, який привіз подарунки для всіх учасників. А Марія Володимирівна привітала з ювілеєм і вручила колективу грамоту. В її словах прозвучали теплі слова на адресу наших ювілярів і побажання й далі так творчо працювати. Зі словами подяки за такий змістовний концерт, за майстерність виконавців звернулись А.М. Слепченко – голова Поліської райради та керівник апарату Поліської РДА Т.В.Кордун.

Танцювальний колектив виконував танцювальні композиції, які ввібрали в себе національні традиції, відтворювали патріотизм та почуття гордості за нашу Україну. Фіналом дійства стало виконання пісні Тіни Кароль «Ім’я моє Україна» всіма учасника святкової програми, яке ще раз підтвердило, що в єдності наша сила.

С.І. Сильченко

вчителька Радинського НВО

/Files/images/malvi/IMG_0377.JPG/Files/images/malvi/IMG_0386.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi